image

Stadsbaantunnel

Fase 1: Openstelling in 2015/2016

Mede-auteur en onderhandeling van een convenant Stadsbaantunnel tussen Gemeente Utrecht en RWS voor de bediening en bewaking van de tunnel inclusief bij behorende financiële afspraken/vergoedingen. Verantwoordelijk voor het opzetten van de tunnelbeheersorganisatie Stadsbaantunnel binnen en namens de GU. Deels opgedragen aan en in nauwe samenwerking met RWS (MN, VWM, CIV) op basis van het convenant. Eindverantwoordelijk voor de openstellingsvergunning, inrichten gemeentelijke tunnelbeheerorganisatie en het oplossen van (vele) technische en procedurele issues. Tevens het maken van afspraken met en inregelen van de lokale bediening en incidentmanagement met en door RWS (VWM/MN). Daarnaast de contractonderhandelingen met CST (BAM/Siemens) voor het instandhoudingscontract. Dit alles onder hoge tijdsdruk en binnen gevoelige politieke kaders.

Fase 2: verhuizing van bediening en bewaking in 2016/2017

Projectmanager / plaatsvervangend opdrachtgever namens de GU aan RWS (met onderaannemers) en de Combinatie Stadsbaantunnel (BAM/Siemens) voor het overbrengen van de lokale bediening en bewaking naar de Verkeerscentrale MN van RWS. Een belangrijk deel van de inhoudelijke taak is bij RWS (MN, VWM, CIV) belegd op basis van een convenant tussen Gemeente Utrecht en RWS. Eindverantwoordelijk voor het openstellingsproces, (aanpassingen) Techniek, Opleiding, Training en Oefening operators en verificatie en validatie. Tevens het voeren van contractmanagement (incl. contractonderhandelingen met CST) en financiële verantwoordingen naar directie en bestuur.

Fase 3: integratie expeditiehof 2017/2018

Adviseur voor het management en de tunnelbeheerder van Stadsbedrijven gemeente Utrecht inzake de gewijzigde openstellingsvergunning Stadsbaantunnel, de implementatie van een expeditiestrook en –hof in techniek en bedienprocessen, de problematiek rondom brandwerendheid, onderhandelingen contractverlenging Instandhouding, technische aanpassingen, wettelijke verplichtingen (WARVW) en andere voorkomende vraagstukken.

pic

Kunnen wij u helpen?

Stuur ons een email en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op